Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Gistermiddag raakten om tien over vier bij een ongeval op de Weenerstraße in Bunde twee personen gewond. Het ongeluk gebeurde toen een 61 jarige man uit Weener te laat opmerkte dat een 52 jarige bestuurster van een Opel Mokka op het tegemoetkomend verkeer moest wachten om linksaf een erf op te rijden. Hij reed frontaal met zijn Skoda Fabia achterop de Opel. Beide bestuurders raakten door het ongeval gewond. De schade aan de auto’s is groot; de Skoda moest worden afgesleept.

Lähden

Zaterdag is tussen twee en vier uur ’s nachts een poging tot inbraak gedaan bij een bedrijfsbusje. Het voertuig stond geparkeerd aan de Koppelring in Lähden. De daders werden vermoedelijk bij hun bezigheden gestoord. Er werd niets gestolen.

Meppen

Gistermiddag zijn bij een ongeval op de B70 bij Meppen twee personen zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen om vijf uur een 59 jarige bestuurder van een Mercedes te laat opmerkte dat voor hem rijdende auto’s vanwege een file remden. Hij reed frontaal tegen de Ford van een 41 jarige vrouw. Zij werd weer tegen de Audi van een 45 jarige man geduwd.

De 41 jarige vrouw en haar twee jarig zoontje zijn zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De veroorzaker van het ongeval liep lichte verwondingen op. Bij een ademtest bleek hij 2.36 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bestuurder van de Audi bleef ongedeerd.

Sögel

Op 24 februari is bij de geldautomaat van de Raiffeisenbank aan de Markt in Sögel meerdere keren geld opgenomen met een gestolen pasje. Dit pasje zat in een portemonnee die de daders eerder buit hadden gemaakt. De politie gaf 13 mei j.l. een foto van de daders vrij. Klik HIER voor ons artikel.

Getuigen hebben de personen op de door de politie vrijgegeven foto herkent. Tijdens een verhoor hebben de verdachten bekend. Het gestolen geld is weer aan de gedupeerde vrouw teruggegeven.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.