100 jaar Noordster op gepaste manier gevierd

Foto: v.v. Noordster

OUDE PEKELA – De oprichters van de roemrijke en fantastische club Noordster uit Oude Pekela waren de grondleggers voor 100 jaar voetbalplezier voor vele Pekelders. Hoe de wereld er 100 jaar later uit zou zien, was onbekend, maar dat het eeuwfeest er in de huidige situatie zo uit zou zien, had niemand in december durven te voorspellen.

Hoe dan ook, het bestuur en de jubileumcommissie waren van mening toch invulling te moeten geven aan dit historische moment. Het jubileumboek is in april uitgegeven en door velen met veel “leesplezier” ontvangen. Woensdag 20 mei 2020 was echt de dag dat Noordster 100 jaar bestaat. Een mijlpaal waar iedereen trots op is.

Hoe hebben ze hier dan toch aandacht aan besteed? In de vroege ochtend zijn voorzitter Raymon Drenth en bestuurslid Eric Zuur op pad geweest om de ereleden Jan Kamphuis, Jan Franzen en Aike Krol in het zonnetje te zetten vanwege hun verdiensten voor de club.

Vervolgens was het Johnny Diertens die de club verraste. Hij was een talentvolle voetballer die deel uitmaakte van het kampioensteam in 1965. Hij werd niet alleen bewonderd door de Pekelders, maar werd ook geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal. Zijn eerste shirt van het Nederlands elftal heeft hij aangeboden aan Noordster. Dat dit een speciale plek zal krijgen in de kantine, spreekt voor zich.

De avond werd ingevuld met een online quiz genaamd 100 jaar Noordster. Wie wist het meest van de vereniging? Er werd in teamverband en op persoonlijke titel gespeeld. Tientallen teams en personen deden mee. Degenen die het meest wisten van de club waren uiteindelijk Arnoud Wolters en het team De Meerkoetjes onder leiding van Marc Sanders.

Zo was het een bijzondere dag voor alle Noordsterfans, die op deze manier toch heel leuk is ingevuld. “Volgend jaar gaat het eeuwfeest hopelijk echt plaatsvinden in het Hemelvaartsweekend  van 2021 en zien we jullie allen dan ook graag op het sportpark!”, aldus Noordster.

Ingezonden door v.v. Noordster

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.