Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Vanmorgen is er brand geweest in een van de hutten van een in aanbouw zijnde cruiseschip Aida Saga. Het vuur brak om 10.40 uur uit. De 100 werknemers werden uit voorzorg geëvacueerd. Samen met de brandweer van Papenburg Obenende, Untenende en Aschendorf had de bedrijfsbrandweer het vuur snel onder controle. Er raakte niemand gewond. De schade wordt op 40.000 euro geschat. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Sögel

Dinsdagavond hebben agenten een 32 jarige automobilist aangehouden. Tijdens de controle leek de man onder invloed van verdovende middelen te verkeren. De eerste test was negatief, omdat de man de zaak manipuleerde. Er werd voor de tweede keer getest. Deze was positief. De man gaf toe dat hij drugs had gebruikt. Hij werd meegenomen voor een bloedproef. Nader onderzoek wees eveneens uit dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs.

Rhede

Gisteravond is de brandweer van Rhede uitgerukt voor een melding van een autobrand op de A31 ter hoogte van Rhede. De 47 jarige bestuurder had daar zijn auto aan de kant gezet, nadat hij rook onder de motorkap vandaan had zien komen. Op het moment dat de brandweer arriveerde had de bestuurder de brand zelf geblust. De brandweer voerde met behulp van een warmtebeeldcamera controle uit.

Einsatz am 21.05.2020 – PKW BrandGegen 19 Uhr wurde die Feuerwehr Rhede auf dem Vatertag zu einem PKW Brand auf die…

Posted by Freiwillige Feuerwehr Rhede Ems on Thursday, 21 May 2020

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.