Onderhoudsgroep maakt Sportpark de Barlage steeds meer toonbaar

Foto ingezonden door HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Vandaag is de onderhoudsgroep druk bezig geweest om Sportpark de Barlage weer netjes te maken.

Omdat de voorbije weken in verband met de coronamaatregelen het onderhoud op sportpark De Barlage in Vlagtwedde ook grotendeels was blijven liggen, was er door de onderhoudsgroep van de v.v. Westerwolde behoorlijk wat achterstallig onderhoud te verrichten. Vanmorgen was dus pas de tweede werkochtend sinds het afkondigen van de vergaande maatregelen. De zevenkoppige werkgroep (inclusief Joran Luijten, die de oproep op Facebook had gelezen) kon dan ook de handen flink uit de mouwen steken.

Bij de eerste kop koffie werd besloten het schoonmaken van de reclameborden en de dug-outs, in verband met het beregenen van het veld, nog enig tijd op te schorten. Een tweetal ging aan de slag met de door hen meegebrachte bosmaaiers om de kanten van het grasveld op een prima manier te trimmen. Deze werkzaamheden komen sinds de harmonisatie van het onderhoud van de sportcomplexen binnen de gemeente Westerwolde voor rekening van de vereniging(en). De overige leden van de werkgroep pakten het onderhoud van de tegels en klinkers tussen de kleedkamers en de kantine aan. Schoppenfabriek Streuding doneerde hiervoor een aantal onkruidborstels; Erwin Vieregge haalde ze vanmorgen op.

Na ruim twee uur schrapen en vegen, onderbroken door een kop koffie met tegelijkertijd een fikse regenbui, was het meeste groen tussen de stenen verdwenen. Doordat de goten van de kantine vanwege de regenval overliepen, werden deze ook nog even schoongemaakt.

Het was weer een nuttig bestede ochtend, waarbij een praatje over actuele en minder actuele zaken tijdens het werk op z’n plaats was. Over veertien dagen gaat de groep weer verder; de komende weken blijft er nog genoeg werk om met elkaar op te pakken en zodoende ons sportpark steeds meer toonbaar te maken. Ook een keer een leuke werkochtend meemaken ? Dat kan de eerstvolgende keer dus op vrijdag 5 juni.

Ingezonden door H.J. Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.