Trekker en trein botsen in Hooghalen (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

HOOGHALEN – Vanmiddag is bij Hooghalen een trekker tegen een trein gebotst.

Omstreeks 16:00 heeft bij een onbewaakte overweg bij Hooghalen een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een trekker. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen gewond zijn of wat de aard en ernst van de verwondingen zijn. Ook is nog niet duidelijk hoeveel mensen er precies in de trein zaten op het moment van het ongeval. Het treinverkeer in de omgeving is gestremd.  De Oude Provinciale Weg is eveneens door de politie afgesloten.

De inzittenden van de trein worden opgevangen door de hulpdiensten. Het gaat om ongeveer 50 mensen. Zij zullen met bussen worden vervoerd.

Update: De trein klapte op een trekker met daarachter een kiepwagen vol zand en puin. De trein kwam een paar honderd meter naast het spoor tot stilstand.

Bij het ongeval in Hooghalen zijn 54 mensen betrokken. Zij zijn allen ter plekke nagekeken door medische hulpverleners. Twee inzittenden van de trein zijn met naar wat het lijkt met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De machinist van de trein, een 58-jarige man uit Hardenberg, is door het ongeval beklemd geraakt en direct komen te overlijden. De brandweer en prorail hebben het slachtoffer uit de trein te gehaald. De bestuurder van de trekker kwam met de schrik vrij.

Het drone team van de politie is nu bezig om overzichtsbeelden te maken ten behoeve van het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.