Geen Groninger Sportgala in 2020

GRONINGEN – Het bestuur van het Groninger Sportgala heeft besloten om de geplande editie van december 2020 in MartiniPlaza niet door te laten gaan.

De redenen daarvoor zijn:

  • Er zijn over het jaar 2020 niet of nauwelijks grote nationale en internationale sportevenementen geweest, en die staan voorlopig ook niet gepland, op grond waarvan een goede en eerlijke selectie van aansprekende prestaties mogelijk is;
  • Partners en sponsoren van het Gala hebben in deze ook voor hen moeilijke tijden, andere prioriteiten en bijkomende zorgen, dan een bijdrage te leveren aan een Sportgala;
  • Het is in deze crisisperiode niet gepast om voorbereidingen te treffen voor een groot feest, waarvan het überhaupt nog maar de vraag is, of daarvoor toestemming zal worden verleend.

Achter de schermen zal wel verder worden gewerkt aan de organisatiestructuur en de toekomstige opzet van het Gala, inclusief het aantal en type prijzen en de bijbehorende criteria.

Huis voor de Sport Groningen

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. Ze zijn een maatschappelijke organisatie en bieden mogelijkheden voor verenigingen, onderwijs, gemeenten en bedrijven.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.