Grote brand in woning Paterswolde

PATERSWOLDE – In een woning aan de Meerkoetlaan in Paterswolde is vanavond brand uitgebroken.

Rond half negen vanavond is brand uitgebroken in een woning aan de Meerkoetlaan in Paterswolde. In eerste instantie werd de brandweer van Haren en Groningen gealarmeerd, maar al snel werden ook de korpsen van Roden, Zuidlaren, Eelde, Norg, Assen en Vries gealarmeerd. Dit om de bluswagens van water uit het Paterswoldsemeer te voorzien. Met hoogwerkers werd de brand van bovenaf bestreden. De Groningerweg werd deels afgesloten voor het verkeer.

Het mobiel medisch team en een tweede ambulance kwamen ter plaatse omdat men dacht dat er zich nog personen in de woning bevonden. Voor zover bekend was dit niet het geval.

Naar verluidt begon de brand op de bovenverdieping. Omdat het vuur tussen het dak zat was het moeilijk te bestrijden. Er kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, uit de rook te blijven en mechanische ventilatie uit te schakelen.

De brand heeft veel schade aangericht. De brandweer zal nog enkele uren bezig zijn met bluswerkzaamheden.

Foto’s: Van oost Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.