Patatje met uitzicht over Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Vanaf volgende week zaterdag kun je tijdens het eten van een snack genieten van het het uitzicht over Veendam.

Bij de Borgerswoldhoeve in Veendam wordt volgende week een reuzenrad geplaatst. Het gevaarte is voor Jan Lamberink uit Overschild gebouwd door Kroeze Constructies uit Zuidbroek. Het is een idee van Erik Nijkamp van party- en recreatiecentrum Borgerswoldhoeve in Veendam.

In verband met de 1,5 meter samenleving mag de horecaman maar een beperkt aantal personen op zijn terras ontvangen. Daardoor kwam hij op het idee van het reuzenrad. Dit gevaarte van ruim dertig meter hoogte bevat 24 gondels. Deze worden in eerste instantie ingezet voor personen die één huishouding vormen.

De gasten kunnen vooraf hun snacks en drinken via de website van de Borgerswoldhoeve bestellen en een gondel reserveren. Het eten wordt bij de gondel bezorgd, waarna ze in alle rust een half uur kunnen genieten van hun snacks en het uitzicht over Veendam.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.