Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Heede

Gisteren hebben agenten om 16.20 uur op de Binnenlande in Heede een 55 jarige weggebruiker staande gehouden. De onder invloed van alcohol verkerende man reed met zijn (dames)brommer, met daarachter een aanhanger (met een maximaal toegelaten gewicht van 400 kilo), door de straten van Heede. De aanhanger schoot daarbij los en beschadigde een schutting.

De man bevestigde de aanhanger weer aan zijn brommer en wou verder rijden. Agenten lieten de man een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij 2,44 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn voertuig met aanhanger laten staan en werd meegenomen naar het politiebureau.

Dersum

Tussen vrijdag en dinsdag is ingebroken bij een bedrijfswagen in Dersum. De auto stond geparkeerd aan de Südstraße. Uit de auto werden diverse machines en gereedschap buitgemaakt.De schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s.

Lingen

Gisteren is om twee uur op de kruising van de Rheiner Straße met de B70 in Lingen een tankwagen, gevuld met bitumen, gekanteld. Hierbij stroomde de lading via het fietspad in de berm. over de oorzaak is niets bekend.

Men is tot vijf uur bezig geweest om de tankwagen te bergen. Hiertoe was de B70 ter hoogte van het ongeval afgesloten. Het fietspad is op dit moment nog steeds afgesloten; een gespecialiseerd bedrijf is nog met reinigingswerkzaamheden bezig.

Meppen, Oldenburg

Gisteravond heeft de waterpolitie om kwart voor zeven een Nederlands binnenvaartschip gecontroleerd. Het schip voer door het Küstenkanal in de richting Oldenburg. Omdat het schip Oldenburg al was genaderd vroeg de waterpolitie van Meppen aan collega’s van WSPSt. Brake om de zaak over te nemen.

Bij de sluizen van Oldenburg werd het schip gecontroleerd. Zoals de politie reeds vermoedde had het schip te veel diepgang. Door het Küstenkanal mogen momenteel wegens de lage waterstand alleen schepen met een maximale diepgang van 2.50 m. Dit schip, wat beladen was met 1.400 ton kunstmest en vanuit Terneuzen onderweg was naar de haven van Oldenburg, had een diepgang van 2.72 m. De kapitein kan rekenen op een boete van 1.500 euro.

Foto: Polizeiinspektion Emsland/Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.