Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rhede

Door onbekende oorzaak is vanmiddag rond drie uur brand uitgebroken bij een woning met winkelgedeelte aan de Burgstraße in Rhede. Op het moment dat de brandweer ter plaatse was sloegen de vlammen al uit het dak. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Rhede, Papenburg, Dörpen en Meppen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Het verkeer ondervond hiervan hinder.

De in totaal acht bewoners konden zich ongedeerd in veiligheid stellen. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in. Om dit moment is men nog bezig met nabluswerkzaamheden.

Esterwegen

Vannacht zijn in de berm langs de Melmstraße in Esterwegen elf autobanden gedumpt. De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen contact opnemen met het politiebureau in Esterwegen.

Emsbüren

Vanmiddag is langs de A31 een vrachtwagen omgekiept. Het ongeval gebeurde kort na het middaguur. Vermoedelijk kreeg de 59 jarige chauffeur tijdens het rijden een hartinfarct. Zijn vrachtwagen kwam in de berm terecht en belandde op de zijkant in de groenstrook. De bestuurder werd met spoed naar het ziekenhuis in Lingen gebracht.

De A31 werd ter hoogte van het ongeval in de richting Oberhausen afgesloten. Het verkeer wordt over de parkeerplaats Bergerler Feld geleid. De berging van de vrachtwagen duurt vermoedelijk tot in de avonduren.

Papenburg

Tussen dinsdagavond negen uur en woensdagmiddag kwart voor vijf zijn de toegangsdeur en de branddeur van een nagelstudio aan de Burenweg in Papenburg beschadigd. De schade bedraagt enkele honderden euro’s. De politie zoekt getuigen.

Einsatz am 04.06.2020 – DachstuhlbrandGegen 15 Uhr wurde die Feuerwehr zu einem Dachstuhlbrand eines Wohn- und…

Posted by Freiwillige Feuerwehr Rhede Ems on Friday, 5 June 2020

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.