Te water geraakte man geboeid naar een ziekenhuis

Foto: https://www.denniegaasendam.nl/

WILDERVANK – Gisteravond is een te water geraakte man geboeid naar een ziekenhuis gebracht.

Gisteravond raakte een man van Poolse afkomst te water aan de J. Kammingastraat ter hoogte van de 42e laan in Wildervank. Naar verluidt sprong de man het Oosterdiep in nadat hij door de politie gecontroleerd zou worden. De man kwam uiteindelijk weer aan wal maar ging er vandoor.

Een honderdtal meters verderop struikelde man en viel wederom in het water. De politie kreeg hulp van buurtbewoners, die afkwamen op het lawaai dat de onder invloed verkerende man produceerde.

Nadat de man weer aan wal lag gedroeg hij zich erg agressief tegenover de politie en het ambulancepersoneel. Hij werd uiteindelijk in de boeien geslagen en vastgemaakt aan de brancard. Tenslotte kreeg hij bij zijn arrestatie een spuugmasker om. Hij is na controle in de ambulance met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Dit gebeurde onder begeleiding van de politie.

De politie is een onderzoek gestart naar het incident.

Info en foto: Dennie Gaasendam DG-fotografie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.