Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Tussen zaterdagavond en maandagochtend is ingebroken bij een bedrijf aan de Von- Herz-Straße. De daders kwamen binnen door het raam van het kantoor te vernielen. Binnen gingen ze op zoek naar waardevolle spullen. Voor zover bekend is er niets buitgemaakt. Wel is er voor 300 euro schade aangericht.

Niederlangen

Tijdens het weekend is aan de Koppelstraße de tank van een machine opengebroken. Uit de tank werd 250 liter diesel afgetapt. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politie Haren.

Haren

Tussen zaterdag en maandag is ingebroken bij een loods bij de stortplaats aan de Neuversener Straße. De dieven stalen uit twee vrachtwagens navigatieapparatuur. Ook werden er van twee auto’s de wielen gedemonteerd. De totale schade wordt op 6.000 euro geschat.

Westoverledingen

Gisteren werden diverse inwoners van Westoverledingen benadert door meerdere groepen Engels sprekende mannen, die aanboden de daken van de woningen te reinigen. Ze probeerden op een brutale en agressieve wijze de woningen binnen te dringen, ook toen de huiseigenaren hen te verstaan gaven niet van hun diensten gebruik te willen maken.

Bij een van de woningen werden de mannen door een van de buren aangesproken. Nadat deze meerdere keren was beledigd dropen de buitenlanders af. De gewaarschuwde politie wist een deel van de groep staande te houden en te controleren. Het bleek om personen met een Brits of Iers paspoort te gaan.

De politie waarschuwt ervoor deze personen niet binnen te laten, geen zaken met hen te doen, u niet door ze te laten intimideren en de politie te bellen wanneer ze u benaderen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.