Kinderen bieden een petitie aan voor wijzigen toegangsbeleid zwembaden Moekesgat en Barkhoorn

Foto: Johan de Boer

SELLINGEN – Wethouder Giny Luth van de Gemeente Westerwolde nam vanmiddag van kinderen uit Sellingen en Ter Apel een petitie in ontvangst.

In de petitie wordt gevraagd het toegangsbeleid in de zwembaden Moekesgat in Ter Apel en de Barkhoorn in Sellingen aan te passen. Zij vinden o.a. de toegangsprijzen veel te hoog voor kinderen en volwassenen. De kinderen verzoeken de gemeente de tarieven te verlagen. Gisteravond maakte de desbetreffende wethouder tijdens de Commissievergadering bekend dat het kaartje voor de helft goedkoper wordt. Een uur zwemmen kost vanaf morgen 1 euro.

Ook willen de kinderen binnen alle geldende RIVM-richtlijnen gebruik maken van de zwembaden en verruiming van het reserveringstermijn van 1 uur naar 2 uur.

De gemeente maakte vandaag het volgende bekend:

Op 30 mei zijn de zwembaden Moekesgat en De Barkhoorn weer opengegaan. In verband met de corona-maatregelen gelden hierbij regels. Deze regels worden in het kader van de landelijke versoepelingen en situatie rond de virusverspreiding voortdurend tegen het licht gehouden. Daardoor kunnen we nu de regels in de openluchtzwembaden ook versoepelen om het zwemplezier te vergroten. Daarnaast zijn de tarieven voor het zwemmen heroverwogen.

Dit houdt voor de zwembaden Moekesgat en De Barkhoorn het volgende in:

Op vrijdag 12 juni gaan de glijbanen weer open. Ook de jeugd van 13 tot en met 18 jaar mag daar gebruik van maken. Zij mogen dan ook van het ondiepe bad gebruik maken. Daarnaast gaat ook de zonneweide weer open. Hierbij moet wel de 1,5 meter afstandsregel in acht genomen worden.
De prijs van het zwemkaartje is verlaagd naar 1 euro per uur. Waarbij nog steeds per uur gereserveerd moet worden met een maximum van twee uur.

Alle andere maatregelen blijven van kracht.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.