Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Gisteren is een oudere dame het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Zij werd bij haar woning aangesproken door een man die zich voordeed als dakdekker. Hij vertelde haar dat het dak van haar woning beschadigd was.

Hij dekte vervolgens een, door hemzelf veroorzaakte beschadiging, af met folie. Hij werd daarbij door nog twee andere mannen geholpen. Vervolgens kreeg het slachtoffer de rekening van de “reparatie” gepresenteerd. De vrouw had niet zoveel geld voorhanden en gaf de man uiteindelijk een gouden sieraad.

De hoofddader wordt omschreven als een man van 30-40 jaar oud en 1.70 m lang. Hij sprak hoog Duits en was gekleed in zwarte werkkleding. De beide andere mannen waren ongeveer 30 jaar en droegen beige werkkleding. Daarnaast was er nog een vierde man. Hij bleef bij hun auto, een blauwe combi met kentekens uit Leer, staan.

Lähden

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Löninger Straße. De daders kwamen via een raam het gebouw binnen en doorzochten de diverse kantoorruimtes. Ook werd een poging gedaan met geweld een veiligheidsdeur te forceren.

De aangerichte schade bedraagt meerdere duizenden euro’s. Voor zover men kan nagaan is er niets buitgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.