Kinderworkshops in de bibliotheek: programmeren met Dash & Dot

Foto: Biblionet

STADSKANAAL, VEENDAM – Maak kennis met de robots Dash & Dot. Deze schattige robots horen geluiden, reageren op licht, zien objecten en doen wat jij wilt. Je kunt de robots bijvoorbeeld laten dansen, rare geluiden laten maken of door een doolhof laten lopen.

Zaterdag 20 juni kunnen kinderen (8 jaar en ouder) in de bibliotheken van Veendam en Stadskanaal meedoen met de workshop Dash & Dot. Van 13.30 uur tot 15.00 uur leren de kinderen met de schattige robots programmeren. Voor de workshop is er (per locatie) plek voor maximaal 10 kinderen.

Wil je meedoen in Bibliotheek Stadskanaal? Stuur een mail naar stadskanaal@biblionetgroningen.nl. Voor deelname in Bibliotheek Veendam stuur je een mail naar veendam@biblionetgroningen.nl. Vermeld in de mail de naam deelnemer, leeftijd en telefoonnummer van een ouder/verzorger.
Richtlijnen
De bibliotheken houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. We hanteren de volgende maatregelen voor de kinderactiviteiten:

  • De workshopleider houdt tijdens de workshop 1,5 meter afstand tot de kinderen.
  • Ouders / verzorgers mogen niet mee naar binnen. Kinderen worden door maximaal één volwassene gebracht en gehaald. De kinderen worden door de workshopleider opgehaald bij de voordeur en na afloop weer naar buiten begeleid.
  • Bij binnenkomst desinfecteren alle kinderen hun handen en worden ze gewezen op de algemene gezondheidsvoorschriften.
  • Meld je af en blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 °C);

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.