Man en vrouw aangehouden voor bezit tientallen wapens

Foto: Marc Dol http://mjdmedia.nl/

STADSKANAAL – De politie heeft zaterdagmiddag na een anonieme tip een forse hoeveelheid wapens aangetroffen in een woning aan de Glaslaan in Stadskanaal. Beide bewoners, een man en vrouw van 55 jaar, werden aangehouden op verdenking van het bezit van de vele wapens.

In de woning trof de politie tientallen strafbare wapens aan. Onder meer werden revolvers, jachtgeweren, kogelgeweren, hagelgeweren, een kruisboog, diverse soorten munitie en een oefengranaat in het pand gevonden. De aangetroffen kruisboog is niet in beslag genomen, omdat dit wapen alleen strafbaar als iemand deze boog op straat bij zich heeft.

Vanochtend wordt de zoeking in de woning voorgezet. Alle wapens zijn in beslag genomen.

Beide verdachten zitten vast. Zij worden vandaag gehoord over de aangetroffen wapens. Het onderzoek is nog in volle gang.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.