Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Tussen 13 juni 20.30 uur en 14 juni 00.30 uur zijn aan de Parkstraße in Weener van twee auto’s de kentekenplaten gestolen. De auto’s stonden naast elkaar op een oprit bij een woning. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Papenburg

Gistermiddag is bij een ongeval op de Splitting rechts een 15 jarige bestuurder van een brommer zwaargewond geraakt. De jongen maakte deel uit van een groepje van drie brommerrijders. Zij draaiden links de Erste Wiek in. Het slachtoffer, dat achteraan reed, knalde daarbij tegen een tegemoetkomende auto. De jongen werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Een 13 jarige persoon die bij hem achterop zat raakte lichtgewond. De 69 jarige bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Zowel de auto als de brommer raakte beschadigd.

Tussen maart en juni is ingebroken bij een hotelboot in Papenburg. De boot lag aan de steiger bij de haven noord. In de boot werden diverse hutten opengebroken, vernielingen gepleegd aan het inventaris en meerdere televisies en een gereedschapskast gestolen. De totale schade wordt op 15.000 euro geschat.

Sögel

Tussen zaterdag en maandag is van het terrein van een autohandelaar aan de Berßener Straße een witte VW T-Roc gestolen. De dieven braken eerst bij de garage in en stalen daar de autosleutels. De schade bedraagt zo’n 23.000 euro.

Lathen

Tussen 9 en 13 juni is een poging gedaan het offerblok van de St. Vituskerk in Lathen open te breken. Er werd uiteindelijk niets gestolen, maar wel voor 70 euro schade aangericht.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.