N34 deels afgesloten wegens ernstig ongeval (Update)

N34, ODOORN, EXLOO – De N34 is vanmorgen tussen Odoorn en Exloo afgesloten geweest wegens een ernstig ongeval.

Vanmorgen zijn rond kwart over zes op de N34 tussen Odoorn en Exloo een bedrijfsbus en een personenauto frontaal met elkaar in botsing gekomen. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter en brandweer Borger, kwamen ter plaatse.

Bij het ongeval kwam één persoon om het leven en raakten drie personen gewond. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

De weg is in beide richting afgesloten geweest voor onderzoek en berging. Het verkeer werd over een parallelweg geleid.

Update met het officiële politiebericht.

Woensdagochtend 17 juni omstreeks 06:20 is er een frontale botsing geweest op de N34 bij Odoorn. Een 21-jarige vrouw kwam hierbij om het leven.

Een bedrijfsbusje en een personenauto botsten frontaal op elkaar, nadat de personenauto met drie inzittenden door een nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. De personenauto reed richting Emmen en kwam uit de richting van Borger. De bedrijfsbus kwam uit de richting van Emmen.  

Slachtoffers
Twee mannen van 24 en 25 jaar oud, die in de personenauto zaten,  zijn zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, een 21 jarige vrouwelijke inzittende van diezelfde auto kwam bij het ongeval om het leven. De traumahelicopter landde op de N34 om hulp te verlenen. Verschillende ambulances en politie-eenheden kwamen eveneens op de plaats van het ongeval. De brandweer kwam ter plaatse om een slachtoffer te bevrijden die in een van de voertuigen bekneld zat.

De chauffeur van het busje werd voor controle eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Het verkeer werd ten tijde van het ongeval omgeleid. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht  van het ongeval. Er zijn reeds verschillende getuigen van het ongeval gehoord.  De N34 werd omstreeks 09:00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

Info en foto’s: Politie Drenthe en Van Oost Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.