Straat in Delfzijl afgezet vanwege gaslek

Foto: Ronny (archieffoto)

DELFZIJL – De brandweer heeft de Wagenmakerij in Delfzijl afgezet vanwege een gaslek.

Om twee uur vanmiddag werd de brandweer gealarmeerd om metingen te verrichten aan de Wagenmakerij in Delfzijl. Bewoners van zes huizen moesten hun woningen verlaten en konden, terwijl de brandweer metingen verrichte, onder een partytent schuilen voor de regen. Toen leek er weinig aan de hand te zijn.

Om twintig voor vier gingen opnieuw de alarmbellen af bij de brandweer. Weer werd er gas geroken in de straat. De brandweer schaalde meteen op naar GRIP 1. Meerdere brandweerkorpsen en hulpverleners gingen naar de desbetreffende locatie. Er werd een gasconcentratie in het riool gemeten. Wederom moesten bewoners hun huis verlaten. De straat werd ruim afgezet.

Op dit moment is de brandweer nog bezig de exacte locatie van het gaslek te vinden, zodat Enexis deze kan repareren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.