Yvonne van Mastrigt benoemd tot waarnemend burgemeester van Stadskanaal

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Commissaris van de Koning René Paas heeft, na overleg met de fractievoorzitters en een vertegenwoordiging van het college van B en W van de gemeente Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt benoemd tot waarnemend burgemeester. De benoeming gaat in per 1 juli 2020 en geldt tot het moment waarop een burgemeester is benoemd door de Kroon.

Yvonne van Mastrigt (1965/PvdA) was burgemeester in Winsum en Hoogezand-Sappemeer. Van 2012 tot en met 2015 was zij gedeputeerde in Groningen. Daarna was zij onder andere waarnemend burgemeester in Hoorn en Stichtse Vecht.

Commissaris van de Koning René Paas is zeer verheugd dat zij – met haar ruime bestuurlijke ervaring – de burgemeesterspost in Stadskanaal wil invullen totdat er een kroonbenoemde burgemeester is. De profielschets voor de nieuwe kroonbenoemde burgemeester zal worden vastgesteld in een raadsvergadering op 2 juli aanstaande.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.