Onstwedder Gaarv’n bakt honderden broden en spekkedikken

Foto: Jan Glazenburg

ONSTWEDDE – Deze week bakten vrijwilligers van Onstwedder Gaarv’n honderden broden en spekkedikken.

Deze week hebben vrijwilligers van Onstwedder Gaarv’n zo’n 2.000 spekkedikken en ruim 500 broden gebakken. Deze konden vooraf door inwoners van Onstwedde besteld worden.

Vandaag konden de lekkernijen bij de Ambachtshoeve aan de Wessinghuizerweg worden afgehaald. Dit gebeurde onder een aantal voorwaarden. Om er voor te zorgen dat er niet te veel personen in één keer in de hoeve waren, werden de mensen die een bestelling hadden geplaatst in vier groepen verdeeld. Op basis van de eerste letter van hun achternaam werd het tijdstip bepaald waarop zij bij de Ambachtshoeve terecht konden. De vrijwilligers waren daar van half negen tot half zeven aanwezig om de bestellingen uit te reiken. De bestelde producten moesten contant met gepast geld worden afgerekend en bij de hoeve was een looproute gecreëerd.

Indien mogelijk gaat Onstwedder Gaarv’n medio augustus nogmaals broden en spekkedikken bakken. Of deze dan weer alleen voor inwoners van Onstwedde of ook voor mensen buiten het dorp beschikbaar zijn, hangt af van de omstandigheden rond de corona-crisis.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.