Mondkapjes Oldambt bedankt alle vrijwilligers

Foto: Catharina Glazenburg

OLDAMBT – Mondkapjes Oldambt maakte 5.000 mondkapjes.

Het waren hectische tijden aan het begin van de Coronacrisis. Andy Lingbeek van “Bakker de rappe Schoenlapper” en Mona Westmaas van “de stoffenwinkel “ kwamen beide op dezelfde dag met het idee mondkapjes te gaan maken voor de zorg.  Dit liep dezelfde dag al zo uit de hand met aanvragen van mensen die wilden helpen en instellingen die mondkapjes nodig hadden dat ze de hulp inriepen van Adrie Kiwiet van A3 Media.  Of zij alles wilde coördineren.  Dat wilde ze wel en zo ontstond op 22 maart 2020 “Mondkapjes Oldambt”.

Binnen een paar dagen was het een geoliede machine met het pand van het Leger Des Heils als basis. Daar werd alles gebracht en gehaald. En na drie dagen hadden we al zo’n 50 vrijwilligers aan het werk die lapjes wilden knippen of mondkapjes gingen naaien.  Wat een geweldige energie.

Ook onze dank aan de Odd Fellows en Stichting Welzijn Oldambt en de bedrijven die zowel geld als materialen hebben gedoneerd!

We zijn al met al 6 weken actief geweest en hebben zo’n 5000! mondkapjes de deur uit gekregen.
Allemaal dankzij de geweldige vrijwilligers die op wat voor manier dan ook hebben mee geholpen.

De mondkapjes zijn vooral in de gemeente Oldambt uitgedeeld. Maar ook buiten de gemeente en de laatste paar weken zelfs buiten de provincie.

Langs deze weg willen we dan ook alle mensen en bedrijven bedanken voor hun hulp! Ze zijn allemaal GEWELDIG!  Zonder hen hadden we dit niet mogelijk kunnen maken.

Ingezonden door Adri Kiwiet

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.