Aftrap aanleg en bouw Leer- en Sportpark op 25 juni

Foto: Catharina Glazenburg (archieffoto)

VEENDAM – Vanmiddag werd de officiële aftrap gegeven voor de aanleg en bouw van het Leer- en Sportpark (LSP). Wethouder Henk Jan Schmaal gaf, samen met de sportverenigingen en de Winkler Prins, de bal door aan de aannemers die de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Wethouder Henk Jan Schmaal gaf vandaag, samen met de betrokken partijen, de aftrap op de plek waar de nieuwe schoolgebouwen van de Winkler Prins komen. Tijdens de aftrap worden ook de aannemers bekend gemaakt die de werkzaamheden voor de aanleg van het sportdeel en de bouw van de school gaan uitvoeren.

Leer- en Sportpark

In mei 2016 heeft de raad van de gemeente Veendam ingestemd met de realisatie van een Leer- Sportpark in de omgeving van de Raadsgildelaan / sportcomplex De Langeleegte. Een modern en compleet leer-sportpark sluit meer aan bij de huidige behoefte en heeft voordelen in beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook wordt de relatie tussen sport / bewegen en onderwijs versterkt. De afgelopen jaren zijn hiervoor meerdere voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

De aanleg van het sportdeel van het LSP wordt uitgevoerd door Aannemersbedrijf Koen Meijer BV uit Veendam. Deze werkzaamheden starten in juli 2020 en gaan door tot het voorjaar van 2021.

Bouw schoolgebouwen

De nieuwe schoolgebouwen worden gebouwd door Aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen. Het installatiewerk wordt gedaan door Niemeijer Installatietechniek BV uit Emmen. De bouw van de nieuwe schoolgebouwen start in september 2020 en gaat ongeveer een jaar duren.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.