AED geplaatst aan de muur bij de Kanaalpassage

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Er hangt sinds maandag een AED aan de muur van winkelcentrum de Kanaalpassage. Het apparaat is geplaatst aan de voorzijde van de passage (aan de hoofdstraat) en is 24 uur per dag bereikbaar. De AED is er gekomen door een samenwerking van mondzorg en de Kanaalpassage.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een apparaat dat wordt gebruikt als iemand een hartstilstand heeft. De AED geeft een elektrische schok af, waardoor het hartritme weer op gang kan worden gebracht. De overlevingskans van slachtoffers neemt hierdoor aanzienlijk toe.

De AED kan gebruikt worden door mensen die zich middels een app hebben aangemeld. De omliggende winkels kunnen ook het apparaat gebruiken.

Als iemand een hartstilstand heeft en 112 gebeld wordt, dan krijgen de personen die het dichtste bij een AED in de buurt zijn en zich hebben aangemeld voor de app een berichtje. Zij kunnen vervolgens met een pincode het kastje openen.

Tekst en info Info@kanaalpassage.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.