Leerzame Quarantuindag aan de Anjerstraat in Musselkanaal

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – Vanmiddag konden kinderen, samen met papa, mama, opa of oma op de QuaranTUINdag alles leren over de moestuin.

Vandaag organiseerde Welstad een educatieve middag voor ouder en kind in de plaatselijke buurtmoestuin aan de Anjerstraat in Musselkanaal. Kinderen werden uitgenodigd om, samen met hun (groot) ouders, voor een gezellige leerzame middag naar de tuin te komen.

Een medewerker van de buurtmoestuin legde de kinderen de fijne kneepjes uit van het werken in de moestuin, zoals: welke plantjes en zaadjes zijn er, hoe kweek je je eigen groenten en fruit en welke insecten leven er.

Ondanks de warmte was er veel belangstelling voor deze QuaranTUINdag. Na de rondleidingen (in kleine groepjes) vermaakten de kinderen en (groot)ouders zich in de schaduw met drinken, versnaperingen, kleuren etc. en was er op het naastgelegen grasveld waterpret als afkoeling.

Aan het eind van de middag was er voor de kinderen een goedgevulde goodiebag, waarmee ze zelf thuis aan de slag kunnen met het kweken van hun eigen moestuin.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.