Grenskantoor Bellingwolde opnieuw in de verkoop

Foto: Jan Doornkamp

BELLINGWOLDE – Het grenskantoor aan de Rhederweg in Bellingwolde komt opnieuw in de verkoop.

In juni 2018 werd een potentiële koper gevonden voor het grenskantoor aan de Rhederweg in Bellingwolde. Het gebouw staat al jaren leeg. De gemeente Westerwolde had het gebouw een jaar eerder voor het symbolisch bedrag van 1 euro gekocht. Het gebouw, wat als een van de rotte kiezen in het dorp wordt beschouwd, zou worden gesloopt wanneer niemand zich zou melden met een goed plan om het gebouwtje te behouden.

Bakker Springs zou het pand en het perceel kopen voor het symbolisch bedrag van 1 euro. Het gebouw zou geheel gerenoveerd teruggebracht worden in de oorspronkelijke staat (inclusief slagbomen). Het pand zou dan dienst gaan doen als kantoor voor drie/vier personen.

Vanavond deelde wethouder Huizing tijdens de financiële raadsvergadering mee, dat aspirant koper Bakker Springs zich als belanghebbende heeft teruggetrokken. Naar aanleiding van de berichten in de media hebben zich zo’n acht nieuwe geïnteresseerden bij de gemeente gemeld.

Binnen twee weken gaat de gemeente een oproep naar deze, en wellicht andere belangstellenden voor het pand, doen om met een goed plan te komen. Hieraan zullen een aantal voorwaarden worden verbonden. Half augustus – begin september gaat de gemeente kijken welk plan het best binnen de gestelde voorwaarden past, zodat het grenskantoor, rekening houdend met het bestemmingsplan en de voorwaarden die de Provincie als eigenaar van de Rhederweg stelt, een waardige nieuwe bestemming krijgt, waar iedereen vrede mee heeft.

Lees ook: Perikelen rond grenskantoor Bellingwolde duren voort

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.