PVV en CDA willen een economische industrietafel in Oost-Groningen

Foto: Catharina Glazenburg

OOST GRONINGEN – De Groningse Statenfracties van de PVV en het CDA dienen vandaag een gezamenlijk voorstel in om tot een economische industrietafel in Oost-Groningen te komen. Op deze manier wordt structureel overleg tussen ondernemers en overheden mogelijk gemaakt waardoor industrie, ondernemingen en bedrijventerreinen slimmer met elkaar verbonden kunnen worden. Op termijn moet dit bijdragen aan het vergroten van de werkgelegenheid in dit deel van de provincie.

“De coronacrisis heeft aangetoond dat het ons kwetsbaar maakt dat veel productie van halffabricaten in het buitenland plaatsvindt. Deze productie kan terug naar Nederland en Oost-Groningen is bij uitstek geschikt voor deze maakindustrie” aldus Dennis Ram van de PVV.

Aan een industrietafel kunnen plannen worden gemaakt om betere verbindingen te leggen tussen verschillende bedrijven binnen de industrie. Afvalstromen en grondstoffen kunnen op elkaar worden afgestemd en overtollige warmte van bedrijven kan beter worden benut. Door kennis en innovatie te delen, bedrijven te clusteren en betere ketens te creëren kan Oost-Groningen worden versterkt als groeiregio.

“Een economische industrietafel kan tal van bedrijfseconomische voordelen met zich meebrengen. Op deze manier kunnen bedrijven zichzelf, elkaar en de regio versterken en op termijn bijdragen aan de daling van de hoge werkloosheidscijfers” aldus Robert de Wit van het CDA.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.