Boeren onderweg naar Groningen (Update)

Foto: Jan Glazenburg

GRONINGEN – Boeren zijn onderweg voor een protestactie in Groningen.

Morgen wordt in Den Haag gestemd over maatregelen op het gebied van veevoer en vanavond is daar het stikstofdebat. Waarschijnlijk naar aanleiding daarvan zijn in deze regio boeren onderweg naar vermoedelijk de stad Groningen om daar actie te voeren. Volgens berichten is het een spontane actie, waarvoor aan de gemeente Groningen geen toestemming is gevraagd.

In de stad zijn diverse maatregelen genomen om de boeren te beletten in het centrum en bij het Provinciehuis te komen. Met vuilnisauto’s worden wegen geblokkeerd en er is veel politie op de been melden diverse media.

Update

Rond tien uur lukte het enkele tientallen boeren de Grote Markt en de Vismarkt te bereiken. Terwijl de terrassen nog vol zaten hielden zij daar een vreedzaam protest.

In Eelde werd het vliegveld geblokkeerd. Later waren er berichten dat boeren met hun trekkers op de landingsbanen reden.

Ook in de rest van Nederland vonden/vinden boerenprotesten plaats. In Den Haag hebben zich ook kermisexploitanten bij de protesterende boeren aangesloten.

Foto’s: Jan Glazenburg en van Oost Media

HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.