Burgemeester van Mastricht beëdigd in Stadskanaal

Foto: Geert Smit

STADSKANAAL – Vanavond is het Geert Teis theater Yvonne van Mastricht door de commissaris van de koning in Groningen, René Paas, beëdigd als waarnemend burgemeester van Stadskanaal.

In een korte raadsvergadering, werd de profielschets voor de nieuw door de Kroon benoemde burgemeester van de Gemeente Stadskanaal in een bijzaal van theater Geert Teis aan commissaris René Paas digitaal overhandigd.
De vervangende raadsvoorzitter Ingrid Sterenborg deed dit door een druk op een rode knop die voor deze gelegenheid in het midden van de zaal was opgesteld, daarop werd op een groot scherm scherm zichtbaar dat het was verstuurd.

Na deze plechtigheid gingen de raadsleden en hun gevolg naar de foyer van het theater waar door commissaris Paas de officiële beëdiging werd gedaan. In verband met de corona-regels mocht de echtgenoot van de nieuwe burgemeester haar het ambtsketen omhangen.
Veel lovende woorden waren er voor Johan Hamster die de afgelopen periode als eerste loco-burgemeester veel werk heeft verzet.
Ook Ingrid Sterenborg kreeg veel lovende woorden voor het op voortreffelijk voorzitten van de raadsvergaderingen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.