Groep 8 van o.b.s. De Wiekslag neemt op bijzondere wijze afscheid

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Vanmiddag heeft groep 8 van o.b.s. De Wiekslag op bijzondere wijze afscheid genomen van het basisonderwijs.

Vandaag werden de leerlingen van groep 8 van o.b.s. De Wiekslag in het zonnetje gezet. Vanwege de Coronamaatregelen moest voor hen een ander afscheid worden georganiseerd dan gebruikelijk was. Hoe dat ging gebeuren was voor de leerlingen een verrassing; hun ouders zaten wel in het complot.

Om half vijf vanmiddag arriveerde een versierde bus bij o.b.s. De Wiekslag. Alle leerlingen van groep 8 zochten, samen met twee juffen, een plaatsje. Er werd een toertocht door Blijham gemaakt, waarbij gestopt werd op het woonadres van de leerlingen.

Trots luisterden de ouders bij de bus naar de persoonlijke speech die de juffen voor ieder kind hadden gemaakt. Daarna volgde applaus. Ook was er in de vorm van een jaarboek een prachtige herinnering aan hun basisschooltijd. En natuurlijk het eindrapport, met daarin foto’s van de klasgenoten en een mooie groepsfoto.

Nadat alle elf leerlingen aan de beurt waren geweest ging de reis weer terug naar school. Voor de chauffeur, die soms echt zijn stuurmanskunst in de smalle straten moest laten zien, was er nog een presentje. Daarna ging iedereen naar huis.

Morgen gaan ze nog één keer naar hun “oude” school om nog wat laatste zaken te regelen. Na de zomervakantie valt de klas uit elkaar; een aantal leerlingen gaat dan in Winschoten naar het voortgezet onderwijs en de rest naar Bellingwolde.

Eerder deze week waren er ook al allerlei feestelijkheden voor de leerlingen van groep 8. Gistermiddag gingen ze kanoën in de Wedderbergen, daarna buikschuiven bij school op een groot zeil, bbq op school, een bonte avond met special guest en vervolgens de “nacht van groep 8”. Vanmorgen werden de leerlingen door de Ouderraad verrast met luxe ontbijt en volgde er een graffiti workshop. De dag werd dus afgesloten met de toertocht door Blijham.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

HIER vindt u de rest van de foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.