Zeer geslaagde diploma drive-in Dollard College Campus Winschoten vmbo

WINSCHOTEN – Geslaagde leerlingen bb, kb en gl van het Dollard College, vestiging Campus Winschoten, hebben hun diploma op een bijzondere manier uitgereikt gekregen. Dinsdagavond 30 juni kleurde het terrein van Campus Winschoten zich in feestelijke sferen. De school organiseerde een drive-in diplomering.

Anka Noorda, directeur van vestiging Campus Winschoten van het Dollard College, wilde ondanks de omstandigheden de diploma-uitreiking niet stilletjes voorbij laten gaan: “Dit jaar moesten we creatief zijn, een ‘normale’ diplomering zat er niet in. Daarom hebben we een drive-in diplomering bedacht”. De drive-in route liep om het schoolgebouw van Campus Winschoten heen. Om afstand te bewaren en files op het terrein te vermijden werden leerlingen in tijdsvakken ingedeeld. Leerlingen mochten met familie in eigen auto over het terrein waarbij ze langs drie verschillende stops kwamen. De eerste stop was voor een tasje vol lekkers. De tweede stop was voor het ondertekenen van het diploma. De derde stop was een feestelijk ingerichte ruimte waar de leerling op de foto kon.

Niet alleen het idee van de diploma-uitreiking was creatief, het werd door de leerlingen ook zeer creatief uitgevoerd. Behalve versierde auto’s kwamen ze in versierde trekkers, op versierde fietsen en er was zelfs een leerling die kwam op een paard naar de drive-in. Ondanks de nodige aanpassingen vanwege het Coronavirus, was het een zeer geslaagde avond.

Ingezonden door Dollard College

Lees ook: Dollard College Campus Winschoten vmbo organiseerde feestelijke diploma drive-in

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.