De H.Gerardusschool is gezond!

Foto: H.Geradusschool

TER APEL – De H.Gerardusschool heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de H.Gerardusschool zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het schoolteam is trots op dit behaalde resultaat!


Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de H.Gerardusschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat welbevinden en sport en bewegen. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet; bewegend leren, buitenonderwijs, schoolfruit, Yo Water met tappunt, Hi Bike project etc. En niet te vergeten het interactief speelplein met veel beweegmogelijkheden zoals een free run parcour en een pannakooi. Elk uur gaan de kinderen 10 minuten naar buiten om vervolgens met hernieuwde energie weer aan de slag te gaan.

Het schoolteam van de H.Geradusschool is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Ingezonden door H.Geradusschool

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.