Groninger Scheurkalender 2021 op koers

Foto: Ina Muntinga, Winschoten

GRONINGEN – Corona hindert inzenders Groninger Scheurkalender niet om mooie foto’s in te zenden.

1,5 Meter afstand houden weerhoudt de Groningers niet om te laten zien wat hen in Groningen raakt. Vanuit alle hoeken en gaten in de provincie Groningen stromen de foto’s binnen. En allen geven antwoord op de vraag; “Wat beweegt jou in Groningen?”

Inmiddels zijn er alweer meer dan 750 inzendingen ontvangen voor de editie van 2021. En de stroom met foto’s neemt niet af.

Net als in voorgaande jaren – 5 edities – heeft initiatiefnemer van de kalender Hent Hamming een oproep geplaatst om foto’s in te sturen wat inwoners van Groningen beweegt. Het idee van de scheurkalender ontstond 5 jaar geleden toen Groningen primair door de media als een door aardbevingen gekwelde krimpregio werd afgebeeld. In de volle overtuiging dat, net als de initiatiefnemer zelf, de Groningers dat toch anders zien werd het idee van de scheurkalender uitgewerkt. En ook dit jaar wordt weer massaal op de oproep gereageerd. Iedereen mag en kan meedoen en je hoeft geen topfotograaf te zijn om in de kalender te komen. Veel belangrijker dan een kwalitatief goede foto is de zeggingskracht van de foto. Daarnaast wordt er ook beoordeeld op originaliteit en diversiteit. Geen 365 koeien dus. 

Alle inzendingen worden door een jury, onder leiding van Noorderlicht – Huis van de Fotografie beoordeeld en voor de kalender geselecteerd. Inzenden kan tot 15 augustus 2020.

De scheurkalender verbindt mensen. Iedere dag, het hele jaar door!

Als je wilt meedoen kan je jouw foto insturen naar www.groningerscheurkalender.nl 

Wie weet sta jij in de kalender van 2021.

Op de foto’s:
Lijnen in het landschap; Anneke Boerma,

UithuizenZoutkamp; Nomko Frans, Haarlem

Reuzenraden Overschild; Ina Muntinga, Winschoten

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.