Politie zoekt jongeren die vernielingen pleegden bij de mortelcentrale in Wildervank (update)

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

WILDERVANK – Gisteravond hebben jongeren bij de mortelcentrale in Wildervank vernielingen gepleegd.

Gisteravond, 6 juli 2020, omstreeks 21:00 uur is een viertal jongeren het bedrijfsterrein van de mortelcentrale aan de Dalweg te Wildervank opgegaan. Op camerabeelden is te zien dat de jongeren over een transportband lopen, wat op zich al levensgevaarlijk is.

Op de camerabeelden is verder te zien dat de jongeren op het terrein aan het rondstruinen waren en op een gegeven moment wilden ze zich toegang verschaffen tot verschillende vrachtwagens die op het terrein geparkeerd stonden. Eén van de vrachtwagens bleek niet goed afgesloten te zijn. Op camerabeelden is te zien dat het viertal in de vrachtwagen ging zitten en de hele cabine hebben ondergespoten met met wat naar later bleek zonnebrandcrème. Ook werd uit deze vrachtwagen een zonnebril ontvreemd.

Uiteindelijk is te zien dat het viertal het bedrijfsterrein verliet via een hekwerk aan de zijde van de Adriaan Tripweg. Hierbij heeft één van de jongeren zich behoorlijk gesneden. Agenten hebben aardig wat bloed aangetroffen.

Gedurende het hele voorval is op camerabeelden te zien dat een man en een vrouw aan het vissen waren aan het haventje bij de Dalweg naast de mortelcentrale.

De politie wil graag in contact komen met deze vissers. Wellicht dat ze de politie meer kunnen vertellen over deze jongeren.

Mocht je als ouder zien dat je zoon of dochter onverklaarbare snijwonden heeft, ga eens met hem / haar in gesprek, het akkefietje op de transportband was onverantwoord. Ook zouden agenten graag eens met je zoon of dochter in gesprek gaan.

De camerabeelden waren te onduidelijk om tot een identificatie te komen, maar zijn wel duidelijk genoeg voor ouders om hun kinderen op te herkennen.

Eventuele andere getuigen worden ook verzocht om zich bij de politie te melden.

U kunt de politie bereiken via 0900-8844, anoniem 0800-7000. Zaaknummer 2020181499 ^WS-BT4

Bron: politie Ommelanden Midden

Update

Een van de jongeren heeft zich bij de politie gemeld. Ze zijn inmiddels in gesprek.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.