Veiling van scheepswrakken in Winschoten

Foto: Hilvert Huizing

WINSCHOTEN – Morgen worden de scheepswrakken in de Oosterhaven geveild.

Morgen om half elf worden de vier scheepswrakken, die al jaren liggen weg te roesten in de Oosterhaven in Winschoten, geveild. De veiling gaat ter plaatse bij opbod. Er is geen minimumbedrag ingesteld.

De gemeente oldambt wil al jaren van de scheepswrakken af, maar voordat de gemeente tot het opruimen over kon gaan moest eerst de eigenaar van de schepen worden opgespoord. Hiervoor staat wettelijk een bepaalde periode. Die is nu verstreken en de eigenaar is niet gevonden. De gemeente kan nu overgaan tot het verwijderen en de verkoop van de wrakken.

Vorig jaar april dreigden twee van de schepen te zinken. Doordat de brandweer een van de twee loskoppelde bleef deze drijven. Uit het gezonken schip lekte olie. Om te voorkomen dat dit zich verder verspreidde werden er toen zogenaamde oliebomen, slangen met een olie absorberend materiaal, in het water gelegd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.