Verbod op demonstreren met tractoren geldt nu voor heel Noord Nederland

Foto: Jan Glazenburg

NOORD NEDERLAND – Het verbod om te demonstreren met tractoren en andere landbouwmachines geldt nu voor heel Noord Nederland.

Gistermiddag kondigde de Veiligheidsregio Groningen aan dat vanaf 6 juli tot en met maandag 13 juli 2020 7.00 uur er een verbod geldt op het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen. Dit verbod wordt over een week heroverwogen. De veiligheidsregio’s Drenthe en Friesland hebben nu een vergelijkbaar verbod ingesteld.

Doel hiervan is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen, aldus de Veiligheidsegio’s. Ook vinden ze dat politie, brandweer en ambulance zonder belemmeringen hun werk moeten kunnen doen.

Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren. Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom) en is hier te lezen. De politie is belast met de handhaving van dit verbod, aldus Veiligheidsregio Drenthe.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.