Gemeenteraad Westerwolde: “Zorgen over het gebruik van de Zuiderzeelijngelden voor de vertraging Ringweg Zuid in Groningen.”

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE – De gemeenteraad van Westerwolde maakt zich grote zorgen omdat de provincie Groningen een (groot) gedeelte van de Zuiderzeelijngelden wil gaan gebruiken voor de vertraging van de bouw van de Ringweg-Zuid in Groningen. De gelden zijn bedoeld voor onder-meer de spoorinfrastructuur, zoals het doortrekken van de spoorlijn Groningen-Veendam naar Stadskanaal, de Nedersaksenlijn en de Wunderline. Ook de verdubbeling van de N33 staat hierdoor op de tocht.

Provinciale staten van Groningen heeft de Stad Groningen al toegezegd, dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de meerkosten van de Ringweg-Zuid. Dit is het probleem van de Provincie Groningen, zo werd gezegd. Het kan volgens de gemeenteraad van Westerwolde niet zo zijn, dat de bereikbaarheid van de Stad Groningen ten koste gaat van de bereikbaarheid van een groot deel van, met name, het oostelijk Ommeland. Zo gaan wij in Groningen niet met elkaar om!

De gemeenteraad van Westerwolde doet dan ook een dringend beroep op de Provincie Groningen niet te bezuinigingen op de bereikbaarheid van Oost Groningen. Dit komt de leefbaarheid en de bereikbaarheid van Westerwolde niet ten goede!

13 juli 2020, de gehele gemeenteraad van Westerwolde:
Gemeentebelangen Westerwolde
PvdA Westerwolde
CDA Westerwolde
VVD Westerwolde
GroenLinks Westerwolde
Ecologisch Alternatief
Lijst Timmermans

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.