Lange “vakantie” voor medewerkers Meyer Werft

Foto: Catharina Glazenburg

PAPENBURG – De Meyer Werft heeft nagenoeg de hele productie tot eind augustus stilgelegd.

Onder normale omstandigheden hebben de werknemers van de Meyer Werft drie weken vakantie. Vanwege de coronacrisis wordt deze periode verdubbeld. De werknemers zitten tot 30 augustus thuis. Eerder dit jaar vroeg het 225 jaar oude bedrijf al arbeidstijdverkorting aan. Ook krijgen de 3.000 medewerkers voorlopig geen vakantiegeld. Het totaalbedrag van 14 miljoen euro wordt later uitbetaald meldt de NDR.

Op de scheepswerf zijn nog wel werknemers bezig om het nieuwe cruiseschip “Spirit of Adventure” gereed te maken voor de Ems-passage half augustus. Andere medewerkers zijn bezig de schade te herstellen die op 24 juni is veroorzaakt door een brand op een van de schepen.

In december staat weer een productiestop van drie weken gepland. Om ervoor te zorgen dat klanten hun bestellingen niet annuleren, is de werf momenteel in onderhandeling met de rederijen voor meer tijd voor de bouw van schepen. De corona-pandemie heeft ook de cruiseschipbranche hard getroffen. Het toerisme ligt nagenoeg stil en er zijn momenteel geen nieuwe schepen nodig.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.