Grote inzet hulpdiensten bij ernstig ongeval bij Zweeloo (Update 2)

ZWEELO – Op de N381 – Twee Provinciënweg, tussen Zweeloo en Noord Sleen, vond vanavond een ongeval plaats tussen twee auto’s.

Rond half zeven werden politie, 6 ambulances en brandweer van Sleen, de traumahelikopter vanaf Eelde en de traumahelikopter vanaf Schiphol Amsterdam gealarmeerd voor een ongeval bij Zweelo. Daar waren twee auto’s tegen elkaar gebotst. Ook zou naar verluidt een klein model vrachtwagen bij het ongeval betrokken zijn. Deze mist een achterwiel.

Hierbij raakten meerdere personen gewond. Een persoon is door de brandweer uit zijn/haar benarde positie bevrijd.


Wat de oorzaak van het ongeval is moet onderzoek uitwijzen.

De weg was lange tijd afgesloten voor bergingswerkzaamheden.

Ingezonden door Van Oost Media

Update

Bij het ongeval zijn vier betrokkenen gewond geraakt. Zij zijn met ambulances naar ziekenhuizen gebracht. Het ongeval ontstond doordat een 78 jarige bestuurster een tegemoetkomende vrachtauto raakte en daarna tegen een andere personenauto botste die achter de vrachtauto reed. In deze auto zat een gezin met drie kinderen. De ouders en een van de kinderen raakten gewond. De andere twee kinderen liepen geen letsel op. Het zelfde geldt voor de bestuurder van de vrachtauto. De 78 jarige vrouw, die tegen de beide tegemoetkomende auto’s botste, is ook overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval zijn vijf ambulances geweest en twee mobiele medische teams met de helikopter.

Afdeling VOA doet nader onderzoek. De N381 is enkele uren afgesloten geweest.

Update 2

3-8-2020

Een van de slachtoffers, een vrouw van 78 jaar, is ten gevolge van haar verwondingen overleden.

Bron: Politie Drenthe

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.