Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Lathen

In de nacht van donderdag op vrijdag is uit een aan de Hauptstraße in Lathen geparkeerde auto een autoradio gestolen. Een tweede auto werd doorzocht. Daar werd niets gestolen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij politie Haren.

Aschendorf

Gisteravond is om zes uur aan de Kanalstraße in Aschendorf een jonge man overvallen. Hij werd door twee gemaskerde mannen aangesproken en gesommeerd zijn portemonnee af te geven. Toen het slachtoffer dit weigerde werd hij door een van de twee overvallers geslagen en geschopt. Nadat hij vervolgens zijn lege portemonnee liet zien gingen de overvallers er vandoor.

De overvallers worden omschreven als mannen van 25-30 jaar, 1.75-1.80 m lang met een fors gespierd postuur. Ze droegen donkere kleding.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politie Papenburg.

Rütenbrock

Vannacht heeft brand gewoed bij een woning aan de Rütenbrocker Straße. De brand werd door een voorbijganger ontdekt. Zij wekte de bewoners. Deze konden de woning ongedeerd verlaten.

De brandweer van Haren en Rütenbrock kwam met vijf voertuigen en 30 brandweerlieden ter plaatse. Bij de brand ging de bovenverdieping van het huis verloren. Het huis is op het moment onbewoonbaar. De schade wordt op twee ton geschat. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.