Stichting Bovem gaat rogge maaien

Foto: Catharina Glazenburg

SMEERLING – Zaterdag 1 augustus, gaat Stichting Bovem rogge maaien in Smeerling.

Evenals voorgaande jaren gaat Stichting Bovem aanstaande zaterdag rogge maaien aan de Onstwedderweg bij Smeerling. Dit perceel wordt aangemerkt als een stukje natuurgebied, waar ieder jaar rogge gezaaid wordt. De grond wordt niet bemest.

De rogge die gemaaid wordt, zal in 2021 tijdens de Landbouwbeurs in Vlagtwedde gedorst worden. Er worden zaterdag demonstraties gegeven op het gebied van rogge maaien. Dit gebeurt door iemand met de zicht, een zelfbinder, een getrokken combine, een zelfrijdende combine en een moderne combine.

De opbouw begint om 10.00 uur.

Publiek is van harte welkom mits men de coronamaatregelen in acht neemt.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.