Nieuwe maatregelen binnen Diepenring Groningen

Foto: Tedo Swarts

GRONINGEN – Veiligheidsregio Groningen neemt vanaf vrijdag 31 juli nieuwe maatregelen binnen de Diepenring te Groningen. De horecaondernemers hebben hierover een brief ontvangen.

Volgens Veiligheidsregio Groningen wordt er niet altijd voldoende afstand gehouden in rijen voor horecagelegenheden en op terrassen. Ze melden op hun website: “Vooral binnen de Diepenring van Groningen wordt het ’s nachts op vrijdag- en zaterdag tussen 2.00 en 3.00 uur buiten steeds drukker. Hierdoor kunnen de bezoekers geen 1,5 meter afstand houden”. 

Om de afstand beter te kunnen waarborgen neemt Veiligheidsregio Groningen vanaf vrijdag 31 juli 2020 nieuwe maatregelen:

–   Voor alle horeca binnen de Diepenring geldt op vrijdag- en zaterdagnacht een toegangsstop om 1.30 uur. Vanaf dat tijdstip mogen er geen mensen meer naar binnen. Bezoekers die op dat moment binnen zijn, mogen blijven tot sluitingstijd.

–   Alle eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten binnen de Diepenring sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Bezoekers die op dat moment nog binnen zijn, moeten het pand verlaten.

–   Alle terrassen binnen de Diepenring sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Bezoekers die op dat moment nog op het terras zitten, moeten het terras verlaten. Uiterlijk om 2.00 uur moet het terras opgeruimd zijn.

–   Op vrijdag- en zaterdagnacht mag er vanaf 1.30 uur geen lachgas worden verkocht binnen de Diepenring.

–   Ondernemingen die zich niet aan deze maatregelen houden, worden tijdelijk gesloten.

De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd en worden wekelijks geëvalueerd. Indien noodzakelijk kunnen de maatregelen uitgebreid worden naar andere dagen en locaties.

Bron: Veiligheidsregio Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.