AGO-dorp beschikt nu ook over een AED in een buitenkast

Foto: M. Ensing fotografie.

TER APEL – AGO-dorp en omgeving beschikt nu over een AED in een buitenkast. Het apparaat is geplaatst bij CHD Eefting en is 24 uur per dag bereikbaar.

De AED is er gekomen door een schenking van Stichting Hartveilig Westerwolde en in samenwerking met CHD Eefting, die hun AED ter beschikking stelt in de buitenkast. Deze week is de AED officieel overhandigd door Albert en Marie Eefting van CHD Eefting en Rien de Heer van Stichting Hartveilig Westerwolde, aan het bestuur van buurtvereniging AGO-dorp.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een apparaat dat wordt gebruikt als iemand een hartstilstand heeft. De AED geeft een elektrische schok af, waardoor het hartritme weer op gang kan worden gebracht. De overlevingskans van slachtoffers neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Als iemand een hartstilstand heeft en 112 gebeld wordt, dan krijgen de personen die het dichtste bij een AED in de buurt zijn en zich hebben aangemeld voor een app een berichtje. Deze personen zijn in het bezit van een AED certificaat. Zij kunnen vervolgens met een pincode het kastje openen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.