Strobalen vatten vlam in Westerlee

Foto: Hemmo Kuiper

WESTERLEE – Vanmorgen heeft achter een boerderij aan de Hoofdweg in Westerlee een strobrand gewoed.

De brandweer van Winschoten werd vanmorgen om kwart over vier gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Hoofdweg in Westerlee. Toen zij ter plaatse kwamen bleek er geen schuur maar een berg strobalen in brand te staan. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen schuur.

De brandweer van Scheemda werd vanmorgen vroeg twee keer opgeroepen voor een buitenbrand. Bij de Pastorieweg in Nieuw Scheemda stond om 05.20 uur een akker met daarop rijen stro in brand en een uur eerder werd een buitenbrand op een akker met stro aan de Scheemderzwaag gemeld.

De brandweer van Wagenborgen werd om twintig over drie vanmorgen gealarmeerd voor een strobrand op een akker aan de Kopaf in Nieuwolda.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.