Meer deelnemers fietsdriedaagse Vlagtwedde dan werd verwacht

Foto: Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – Er doen meer deelnemers aan de fietsdriedaagse in Vlagtwedde mee dan dat de organisatie had verwacht.

Gisteren stond de teller op bijna 300 deelnemers; vandaag werd de 400 aangetikt. De organisatie toont zich zeer verheugd over zoveel belangstelling, maar had ook een klein probleem. Er waren onvoldoende startbewijzen. Maar ook daar hadden ze een oplossing voor, zodat alle deelnemers op hun stalen rossen konden stappen voor een tocht naar Onstwedde en Stadskanaal.

Bij Boerderij Migchels aan de Veenhuizerweg in Onstwedde was een rustpunt ingericht. Vervolgens kon men doorfietsen naar het controlepunt bij camping de Kapschuur aan de Vloeivelden in Stadskanaal. Het eindpunt was vandaag bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Morgen gaat de tocht in de richting Laude. Deelnemers die hun drie dagen fietsen er op hebben zitten ontvangen na afloop bij de Sultan in Vlagtwedde hun herinnering aan deze fietsdriedaagse.

Deelnemers die vandaag zijn gestart fietsen donderdag in de richting van Wedde en Veelerveen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.