Politie pakt drie personen op na schietincident Groningen (Update)

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

GRONINGEN – Vanmiddag heeft op de Klaprooslaan in Groningen een schietincident plaatsgevonden. Er is met een onbekend wapen geschoten.

Via Burgernet werd in verband met dit incident gevraagd uit te kijken naar een getinte kale man met een baard en een snor. De man zou een Arabisch uiterlijk hebben. Hij vertrok op een blauwe fiets. De politie waarschuwde de deelnemers zelf geen actie te ondernemen wanneer ze deze persoon aantroffen, maar meteen de politie te bellen.

Op grond van doorgegeven signalementen kon de politie vlak na het incident drie verdachten (mannen) aanhouden.

Bij een van de verdachten werd een wapen aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken wat voor wapen dit is geweest en/of met dit wapen is geschoten. Bij dit incident is niemand gewond geraakt. Het onderzoek naar de toedracht is volop bezig.

Update

Inmiddels is vastgesteld dat een 34-jarige man zonder vaste woonplaats geschoten heeft met een gasalarmpistool. Dit strafbare wapen was niet van een vuurwapen te onderscheiden. Hij had ruzie gekregen met de twee andere verdachten. Over en weer zijn bedreigingen geuit.

De twee andere verdachten (twee 35-jarige mannen uit Groningen) zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 34-jarige zit nog vast. Naast het wapen troffen agenten ook een fors geld bedrag en een hoeveelheid harddrugs aan.

Tegen alle verdachten wordt proces- verbaal opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.