Ook voor de kermisexploitanten zit Week der Besten er weer op

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE – Vandaag was de kermis in Vlagtwedde voor de laatste keer tijdens deze aangepaste Week der Besten open.

Deze week was van woensdag tot en met vandaag de eerste kermis in de provincie Groningen. Deze eer viel te beurt aan de organisatoren van Week der Besten in Vlagtwedde. Ze waren er erg trots op dat ze dat voor elkaar hadden gekregen. Wel moesten er een aantal regels in acht worden genomen. Naast de 1,5 meter afstand, moest er bijvoorbeeld bij een aantal attracties de handen worden ontsmet en waren er looproutes uitgezet.

De kermisexploitanten waren blij dat ze weer mochten “draaien”. Sinds maart stond alles stil. De zweefmolen was bijvoorbeeld nog niet weer omhoog geweest. Eigenaar Martin Veen heeft deze periode besteedt aan onderhoud aan de attractie, zo vertelde hij woensdag aan RTV Noord.

Voor Vlagtwedder begrippen was het een grote kermis, waar voor alle leeftijden wel iets te beleven viel. Helaas werkte het weer niet echt mee; het was veel te warm.

Foto’s: Bé Eelsing en Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.