Judith van Moorsel begeleidt mensen met angst voor honden

Eigen foto

BOURTANGE – Judith van Moorsel woont sinds de zomer van 2019 met haar gezin in Bourtange. Ze begeleidt mensen met angst voor honden.

Vijf procent van de Nederlandse bevolking heeft een angst voor dieren. Waaronder angst voor honden. En met 2 miljoen honden in Nederland kan het dagelijks leven voor mensen met een hondenfobie behoorlijk zwaar zijn. Zij zullen hoe dan ook een hond tegenkomen.

Mensen met een hevige angst voor honden kunnen steeds meer beperkt worden in hun dagelijks leven en veel situaties gaan vermijden. Er heerst nogal wat schaamte om je uit te spreken over angst voor honden. Maar het is dus een veelvoorkomend probleem, dat verregaande gevolgen kan hebben, zowel voor volwassen als voor kinderen (het vermijden van verjaardagen van vrienden of familie vanwege de huishond. Of een kind, die niet meer buiten durft te gaan spelen vanwege de buurthond).

Judith begeleidt mensen hoe ze om kunnen gaan met hun angst en hoe ze deze kunnen verminderen, zodat deze angst hen niet meer beperkt.

Op haar website kunt u meer lezen over haar begeleiding.

Ingezonden met eigen foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.