Fietsster komt ten val op de Ulsderbrug

Foto: Jan Glazenburg

KLEIN ULSDA – Vanmiddag is op de Ulsderbrug een fietsster ten val gekomen.

Vanmiddag kwam op de losliggende platen op de Ulsderbrug in Klein Ulsda een vrouw met haar fiets ten val. Een toevallig passerende arts bood eerste hulp en belde een ambulance.

Het slachtoffer is met o.a. een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis vervoerd. Een buurtbewoner heeft haar partner en hun twee fietsen naar huis gebracht.

De Ulsderbrug is al langere tijd aan groot onderhoud toe. Het achterstallig onderhoud moet worden weggewerkt, het versleten wegdek vervangen en houten klossen, die kapot zijn, moeten worden vervangen. Bovendien is er door de losliggende rijplaten veel lawaaioverlast en zorgden deze voor onveilige situaties voor met name fietsers en motor- en brommerrijders.

Met het groot onderhoud aan de Ulsderbrug wordt in november 2021 begonnen. Het verkeer kan dan naar verwachting weer gebruik maken van de brug bij Booneschans. De werkzaamheden worden verricht door Machinefabriek Rusthoven b.v. uit Groningen. De kosten: 350.000 euro, worden gedeeld door de gemeente Westerwolde en de gemeente Oldambt; de brug is namelijk van beide gemeenten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.