Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Tussen vrijdag- en dinsdagmiddag zijn bij de terrassen tussen de Ems en de Hafenstraße meerdere vernielingen gepleegd. Meerdere blokken die als zitplaats dienden zijn met verf besmeurd. De schade is aanzienlijk.

Westoverledingen

De politie is nog op zoek naar de veroorzaker van een dodelijk ongeval op de B70, de Großwolder Straße, ter hoogte van Westoverledingen op 27 augustus om 16.37 uur. Daar reed een bestuurder van een antracietkleurige Mercedes in het midden van de B70. Een tegemoetkomende 74 jarige bestuurster van een Mercedes A Klasse uit Papenburg moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ze kwam in de berm terecht en verloor de controle over haar voertuig. Vervolgens kwam ze slingerend weer op de weg terecht en botste daar tegen een tegemoetkomende Renault.

De 61 jarige bestuurster uit Oldenburg raakte daarbij zwaargewond. Ze werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De 74 jarige bestuurster van de Mercedes A Klasse zat bekneld in haar voertuig. Ze overleed voordat de brandweer haar met hydraulisch apparatuur kon bevrijden op de plaats van het ongeval aan haar verwondingen.

De politie is op zoek naar de bestuurder of bestuurster van de antracietkleurige ouder model Daimler Benz sedan, met vierkante achterlichten en kentekenplaten uit Emsland. Er is een gedeelte van het kenteken bekend: EL-Y. Ondanks diverse oproepen is deze auto nog niet aangetroffen.

Papenburg

Gistermiddag zijn oom 13.40 uur op het fietspad langs de Moorstraße in Papenburg twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Een jongen werd daar aangereden door een fietsster van 16-17 jaar. De jongen kwam daarbij ten val en raakte gewond. De fietsster is even gestopt, maar toen doorgereden. De fiets van de jongen raakte licht beschadigd. De politie is op zoek naar de veroorzaakster van het ongeval.

Haren

Tussen 1 augustus en afgelopen woensdag zijn vernielingen gepleegd bij de Herz-Jesu Kirche aan de Adenauerstraße in Haren. De daders staken meerdere kaarsen aan en besmeurden met het gesmolten was het tapijt rond het altaar. Ook werd een kabel van een microfoon gestolen. De schade bedraagt 170 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.